Haberler / Duyurular

İTÜ Öğrenci Konseyi Çevre Mühendisliği Kesinleşmiş Aday Listesi

CEV437 ve CEV437E Kodlu Ders Hakkkında

CEV437 ve CEV437E Kodlu Derslerin kaydı hakkında.

Çevre Mühendisliği Bölümü Hazırlık ve 1.Sınıf Lisans Öğrencileri Hak.

Çevre Mühendisliği Bölümü Hazırlık ve 1.Sınıf Lisans Öğrencileri Oryantasyonu

2016-ÖSYS Sonuçları

2016-ÖSYS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Kayıt Yaptıracak Öğrencilerin İlgisine..

2015-2016 Bahar YY "Laboratuvar Güvenlik Sınavı"

2015-2016 Bahar YY "Laboratuvar Güvenlik Sınavı" sonuçları ve Telafi Sınavı ile İlgili Duyuru Açıklanmıştır.

2015-2016 Bahar YY "Laboratuvar Güvenlik Eğitimi ve Sınavı"

2015-2016 Bahar YY "Laboratuvar Güvenlik Eğitimi ve Sınavı" ile ilgili tarih ve yerler ilan edildi.
Haberler& Duyuruların Tümünü Görüntüle

Akreditasyon Çalışma Duyuruları

İşveren Anketi

Mezunlar Anketi

Öğrenme Çıktılarımız (Öğrenci Çıktıları)

Akreditasyon Çalışma Duyuruların Tümünü Görüntüle

Çevre Mühendisliği

Ülkemizde Çevre Mühendisliği eğitimi ve araştırmalarının öncülüğünü yapan kuruluşların başında gelen İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, 1973 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi bünyesinde Lisansüstü eğitimine başlamıştır. 1975 yılında kurulan İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü 1978 yılında Lisans eğitimi vermeye başlamıştır. 1982 yılında ilk mezunlarını  veren bölüm, aradan geçen 23 yıllık süre içerisinde 1200'in üzerinde Çevre Mühendisi yetiştirmiştir. Çevre Mühendisliği Bölümü Lisansüstü eğitim kapsamında  Mayıs 2001 itibariyle 190 Yüksek Lisans ve 73 Doktora öğrencisine de diploma vermiştir. Bölüm çağdaş gereksinmelere uyum sağlamak amacı ile ders proğramlarını bir kaç kez güncellemiş ve 1997 itibariyle % 30 İngilizce eğitime geçmiştir.

İTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü  kısa adı ABET olan Accreditation Board For Engineering and Technology tarafından verilmekte olan Akreditasyon Belgesi ABET EC 2000 belgesi için 2000 yılı itibariyle çalışmalarına başlamış ve Ekim 2004 itibarı ile ABET 2000EC kriterlerini başarı ile tamamlamıştır. 2009 yılında akreditasyonun yenilenmesi çalışmalarına  tekrar başlanmıştır. Bu kapsamda hazırlanamakta olan Program Değerlendirme Raporu Mayıs 2010 tarihinde tamamlanmış olacaktır.

ABET
İTÜ Çevre Mühendisliği Lisans Programı, ABET Mühendislik Akreditasyon     Komisyonu (EAC) tarafından akredite edilmiş bir programdır, www.abet.org(Kriter:  Çevre Mühendisliği). İlgili Sekmeler: